Ostale lične uslužne djelatnosti d. n.

Početna 9 Djelatnost 9 96.09
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
S
Ostale uslužne djelatnosti
96
Ostale lične uslužne djelatnosti
96.0
Ostale lične uslužne djelatnosti
96.09
Ostale lične uslužne djelatnosti d. n.

Ovaj razred uključuje:

astrološke i spiritualističke djelatnosti; društvene djelatnosti kao što su usluge pratnje, usluge zakazivanja sastanaka, usluge matičara; usluge brige o kućnim ljubimcima, kao što su ishrana, smještaj, timarenje i treniranje kućnih ljubimaca; djelatnosti rodoslovnih organizacija; djelatnosti studija za izradu tetovaža i “piercinga”; usluge čistača cipela, nosača, čuvara parkiranih automobila itd.; rad, na osnovu koncesije, aparata za samoposluživanje na kovanice za lične usluge (kabine za fotografisanje, mašine za vaganje, mjerenje krvnog pritiska, automatski ormarići na kovanice za čuvanje stvari itd.).

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti osim u slučaju pružanju usluga čistača cipela, nosača, čuvara parkiranih automobila i brige o kućnim ljubimcima.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Moguće je obavljati djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).