Ostale zabavne i rekreativne aktivnosti

Početna 9 Djelatnost 9 93.29
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
R
Umjetnost, zabava i rekreacija
93
Sportske, zabavne i rekreativne djelatnosti
93.2
Zabavne i rekreativne djelatnosti
93.29
Ostale zabavne i rekreativne aktivnosti

Ovaj razred uključuje:

rad automata za igru na kovanice, djelatnosti rekreativnih parkova (bez smještaja); rad rekreativnih saobraćajnih objekata, npr. marina; rad skijališta, iznajmljivanje opreme za odmor i razonodu kao sastavni dio rada rekreativnih objekata; sajmove i priredbe zabavne prirode; djelatnosti plaža, obuhvatajući iznajmljivanje objekata ili opreme, kao što su kabine za presvlačenje, ormarići, ležaljke itd.; djelatnosti diskoteka i plesnih dvorana, bez usluge posluživanja pića. Ovaj razred obuhvata i djelatnosti producenata ili organizatora muzičkih priredbi uživo, osim umjetničkih i sportskih priredbi, u objektima ili izvan njih.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru osim za igraonice za djecu.

Sezonski rad

Moguće je obavljati djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

U zavisnosti od specifične djelatnosti može biti potrebno odobrenje od Republičke uprave za igre na sreću ili Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).