Agencije za reklamu i propagandu ​​​

Početna 9 Djelatnost 9 73.11
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
M
Stručne, naučne i tehničke djelatnosti
73
Reklama, propaganda i istraživanje tržišta
73.1
Reklama i propaganda
73.11
Agencije za reklamu i propagandu ​​​

Ovaj razred uključuje:

kreiranje i sprovođenje reklamne i propagandne kampanje: kreiranje i postavljanje reklama u novinama, časopisima, na radiju, televiziji, internetu i ostalim medijama, kreiranje i postavljanje reklama na otvorenom prostoru, npr. oglasnih ploča, panoa, saopštenja, izloga, oslikavanje automobila i autobusa u izložbenim dvoranama itd., reklamiranje iz vazduha, distribuciju reklamnog i propagandnog materijala ili uzoraka, uređivanje štandova i ostalih izložbenih objekata i prostora; vođenje marketinških kampanja i ostale usluge predstavljanja (oglašavanja) koji imaju za cilj privlačenje i zadržavanje kupaca: promociju proizvoda, marketing na mjestu prodaje, predstavljanje (oglašavanje) direktno poštom, marketinško savjetovanje.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo. Preduzetničku djelatnost je takođe moguće registrovati ali samo u slučaju poslova reklamiranja iz vazduha.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).