Ostale telekomunikacione djelatnosti ​

Početna 9 Djelatnost 9 61.90
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
J
Informacije i komunikacije
61
Telekominikacije
61.9
Ostale telekomunikacione djelatnosti
61.90
Ostale telekomunikacione djelatnosti ​

Ovaj razred uključuje:

pružanje specijalizovanih telekomunikacionih usluga, kao što su satelitsko praćenje, telemetrija (daljinsko mjerenje) i rad radarskih stanica; rad satelitskih, krajnjih stanica i pripadajuće opreme povezanih sa jednim ili više zemaljskih komunikacionih sistema koji mogu prenositi telekomunikacije na satelitske sisteme i primati telekomunikacije sa satelitskih sistema; pružanje pristupa internetu preko mreže između korisnika i davalaca usluge koji nije u vlasništvu ISP ili ga ne kontroliše davalac usluga ISP, npr. pristup internetu biranjem broja (dial-up) itd.; pružanje telefonskog i internetskog pristupa pomoću uređaja koji su otvoreni za javnost; pružanje telekomunikacionih usluga preko postojećih telekomunikacionih veza: pružanje usluga VOIP (Voice Over Internet Protocol - internetska telefonija); preprodaju telekomunikacionih kapaciteta (tj. kupovina i preprodaja mrežnog kapaciteta bez pružanja dodatnih usluga).

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo. Preduzetničku djelatnost je takođe moguće registrovati ali samo za poslove za koje nije potrebno odobrenje regulatorne agencije za telekomunikacije.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).