Ostale specijalizovane građevinske djelatnosti, d.n. ​​

Početna 9 Djelatnost 9 43.99
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
F
Građevinarstvo
43
Specijalizovane građevinske djelatnosti
43.9
Ostale specijalizovane građevinske djelatnosti
43.99
Ostale specijalizovane građevinske djelatnosti, d.n. ​​

Ovaj razred uključuje:

specijalne građevinske djelatnosti koje se obavljaju na različitim vrstama građevina, a zahtijevaju specijalizovano izvođenje ili opremu: fundiranje, obuhvatajući i zabijanje stubova (šipova), radove na zaštiti od vlage i vode (hidroizolacioni radovi), uklanjanje vlage iz zgrada, jamsko kopanje (oknovsko kopanje), montažu elemenata od čelika, armirane radove, zidanje i popločavanje kamenom, montažu i demontažu skela i radnih platformi, isključujući iznajmljivanje skela i radnih platformi, izgradnju dimnjaka i industrijskih peći, radove koji zahtijevaju specijalizovan pristup i za koje su neophodne penjačke vještine i upotreba odgovarajuće opreme, npr. visinski radovi na visokim građevinama; podvodne radove; izgradnju spoljašnjih bazena za plivanje; čišćenje parom, pješčanim mlazom i slične radove na spoljašnjim dijelovima zgrade; iznajmljivanje kranova i ostale opreme za izgradnju, koja se ne može razvrstati pod pojedine vrste građevinskih radova, sa rukovaocem.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo. Preduzetničku djelatnost je takođe moguće registrovati ali samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Zanatska djelatnost

Moguće je registrovati ovu djelatnost kao zanatsku samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti osim u slučaju da je oblik organizovanja preduzetnička djelatnost.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Moguće je obavljati djelatnost kao sezonsku ali samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebna je licenca, osim u slučaju preduzetničke djelatnosti, koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i ekologiju Republike Srpske.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).