Pripremni radovi na gradilištu

Početna 9 Djelatnost 9 43.12
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
F
Građevinarstvo
43
Specijalizovane građevinske djelatnosti
43.1
Uklanjanje objekata i pripremni radovi na gradilištu
43.12
Pripremni radovi na gradilištu

Ovaj razred uključuje:

čišćenje (krčenje) gradilišta; zemljane radove: iskopavanje, nasipanje, ravnanje terena (nivelacija), gradacija, tj. kategorizacija gradilišta, prokopavanje kanala, uklanjanje stijena, miniranje itd.; pripremu zemljišta za vađenje ruda: uklanjanje iskopina, zemljani i drugi radovi na pripremi mineralnih nalazišta i gradilišta, osim nalazišta nafte i gasa; drenažne radove na gradilištu; drenažne radove na poljoprivrednom ili šumskom zemljištu.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo. Preduzetničku djelatnost je takođe moguće registrovati ali samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti osim u slučaju da je oblik organizovanja preduzetnička djelatnost.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebna je licenca, osim u slučaju preduzetničke djelatnosti, koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i ekologiju Republike Srpske.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).