Izgradnja ostalih objekata niskogradnje, d.n. ​

Početna 9 Djelatnost 9 42.99
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
F
Građevinarstvo
42
Izgradnja objekata niskogradnje
42.9
Izgradnja ostalih objekata niskogradnje
42.99
Izgradnja ostalih objekata niskogradnje, d.n. ​

Ovaj razred uključuje:

izgradnju industrijskih objekata, osim zgrada kao što su: rafinerije, hemijska postrojenja; građevinske radove na izgradnji drugih objekata kao što su: objekti za sportove koji se održavaju na otvorenom prostoru; parcelizaciju zemljišta i opremanje zemljišta potrebnom infrastrukturom (npr. izgradnja prilaznih puteva, komunalna infrastruktura itd.).

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo. Preduzetničku djelatnost je takođe moguće registrovati ali samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti osim u slučaju da je oblik organizovanja preduzetnička djelatnost.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Moguće je obavljati djelatnost kao sezonsku ali samo u slučaju radova za koje ne treba građevinska dozvola.

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebna je licenca, osim u slučaju preduzetničke djelatnosti, koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građenje i ekologiju Republike Srpske.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).