Proizvodnja namještaja za poslovne i prodajne prostore ​

Početna 9 Djelatnost 9 31.01
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
31
Proizvodnja namještaja
31.0
Proizvodnja namještaja
31.01
Proizvodnja namještaja za poslovne i prodajne prostore ​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju stolica i sjedišta za kancelarije, radne sobe, hotele, restorane, javne potrebe i potrebe u domaćinstvu; proizvodnju stolica i sjedišta za pozorišta, kina i slično; proizvodnju specijalnog namještaja za prodavnice: tezge, izložbene police i ormari, stalaže itd.; proizvodnju kancelarijskog namještaja; proizvodnju laboratorijskih klupa, stolica (bez naslona) i ostalih laboratorijskih sjedišta i laboratorijskog namještaja (npr. kabineta i stolova); proizvodnju namještaja za crkve, škole i restorane; dekorativna kolica za potrebe restorana kao što su kolica za deserte, jela itd.​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Moguće je registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (ili lokalna samouprava).

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).