Proizvodnja ostale električne opreme​

Početna 9 Djelatnost 9 27.90
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
27
Proizvodnja električne opreme
27.9
Proizvodnja ostale električne opreme
27.90
Proizvodnja ostale električne opreme​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju fiksnih punjača za baterije, poluprovodničkih komponenti (npr. tranzistori); proizvodnju električnih uređaja za otvaranje i zatvaranje vrata; proizvodnju električnih zvona; proizvodnju produžnih kablova koji su napravljeni od kupljene izolovane žice; proizvodnju ultrazvučnih uređaja za čišćenje (osim laboratorijskih i zubarskih); proizvodnju invertera u čvrstom stanju, aparata za ispravljanje, ćelija za gorivo, regulisanog ili neregulisanog pribora za napajanje; proizvodnju pribora za neprekidno napajanje (UPS); proizvodnju talasastih supresora (osim za distribuciju naponskog nivoa); proizvodnju kablova za uređaje, produžnih kablova i ostalih električnih kablova sa izolovanom žicom i priključnicima; proizvodnju elektroda od karbona i grafita, spojnica i ostalih električnih proizvoda od karbona i grafita; proizvodnju dijelova akceleratora; proizvodnju električnih kondenzatora, otpornika, sprava za zgušnjavanje, akceleratora i sličnih komponenti; proizvodnju elektromagneta; proizvodnju sirena; proizvodnju elektronskih semafora (npr. za bilježenje rezultata utakmice); proizvodnju elektronskih znakova; proizvodnju elektronske signalne opreme kao što je saobraćajna i pješačka signalizacija; proizvodnju električnih izolatora (osim stakla i porcelana), izolovanih cijevi i opreme od neplemenitih metala; proizvodnju električne opreme za varenje i lemljenje, uključujući ručne lemilice. ​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).