Proizvodnja optičkih instrumenata i fotografske opreme ​

Početna 9 Djelatnost 9 26.70
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
26
Proizvodnja računara, elektronskih i optičkih proizvoda
26.7
Proizvodnja optičkih instrumenata i fotografske opreme
26.70
Proizvodnja optičkih instrumenata i fotografske opreme ​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju optičkih instrumenata i sočiva kao što su dvogledi, mikroskopi (osim elektrona, protona), teleskopa, prizmi i sočiva (osim oftamoloških); premazivanje ili poliranje sočiva (osim oftamoloških), ugrađivanje sočiva (osim oftamoloških) i proizvodnju fotografske opreme kao što su kamere i mjerači svjetla; ​proizvodnju optičkih ogledala; proizvodnju optičke opreme za nišanjenje; proizvodnju optičke pozicione opreme; proizvodnju instrumenata sa optičkim uvećavanjem; proizvodnju optičkih uređaja sa preciznim alatima; proizvodnju optičkih komparatora; proizvodnju kamera (optičkih i digitalnih); proizvodnju projektora za prikazivanje filmova i slajdova; proizvodnju grafoskopa; proizvodnju mjernih optičkih i bezbjednosnih uređaja i instrumenata (npr. protivpožarni uređaji, fotografski mjerači svjetla, daljinski detektori); proizvodnju sočiva, optičkih mikroskopa, dvogleda i teleskopa; proizvodnju sklopova za lasere. ​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).