Proizvodnja instrumenata i aparata za mjerenje, ispitivanje i navigaciju ​

Početna 9 Djelatnost 9 26.51
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
26
Proizvodnja računara, elektronskih i optičkih proizvoda
26.5
Proizvodnja instrumenata i aparata za mjerenje, ispitivanje i navigaciju, proizvodnja satova
26.51
Proizvodnja instrumenata i aparata za mjerenje, ispitivanje i navigaciju ​

Ovaj razred uključuje:

​proizvodnju instrumenata za avionske motore; proizvodnju opreme za testiranje automobilskih izduvnih gasova; proizvodnju instrumenata za meteorologiju; proizvodnju opreme za testiranje fizičkih osobina i opreme za inspekcije; proizvodnju poligrafskih uređaja; proizvodnju instrumenata za otkrivanje i praćenje radijacije; proizvodnju geodetskih instrumenata; proizvodnju termometara na bazi tečnosti u staklu i termometara bimetalnog tipa (osim medicinskih); proizvodnju uređaja za mjerenje vlažnosti u vazduhu; proizvodnju hidroničkog kontrolora limita (granica); proizvodnju kontrolora vatre i gorionika; proizvodnju spektrometra; proizvodnju uređaja za baždarenje gumenih točkova; proizvodnju potrošačkih brojača (npr. vode, gasa, struje); proizvodnju mjerača protoka i uređaja za računanje; proizvodnju telebrojača; proizvodnju detektora za mine, signalnih generatora, detektora za metal; proizvodnju opreme za istraživanje, pronalaženje, navigaciju, vazduhoplovnu i nautičku opremu, uključujući sono-plovke; proizvodnju radarske opreme; proizvodnju GPS uređaja; proizvodnju aparata za kontrolu zaštite životne sredine i automatsku kontrolu aparata; proizvodnju opreme za mjerenje i bilježenje (npr. bilježenje letova); proizvodnju uređaja za detektovanje (registrovanje) pokreta; proizvodnju radara; proizvodnju instrumenata za laboratorijske analize (npr. opreme za analizu krvi); proizvodnju laboratorijskih mjerača, vaga, inkubatora i različitih laboratorijskih aparata za mjerenje, ispitivanje itd. ​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).