Proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala, d.n. ​​

Početna 9 Djelatnost 9 23.99
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
23
Proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala
23.9
Proizvodnja brusnih proizvoda i proizvoda od nemetalnih minerala, d.n.
23.99
Proizvodnja ostalih proizvoda od nemetalnih minerala, d.n. ​​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju frikcionih materijala i nemontiranih proizvoda od tih materijala, na podlozi od mineralnih supstanci ili od celuloze; proizvodnja mineralnih izolacionih materijala: vuna od šljake, kamena vuna i slične mineralne vune, listasti vermikulit, ekspandovana glina i slični materijali za toplotnu i zvučnu izolaciju ili apsorpciju zvuka; proizvodnju proizvoda od raznovrsnih mineralnih materijala: obrađen liskun i proizvodi od liskuna, treseta, grafita (osim električnih materijala) itd.; proizvodnju proizvoda od asfalta ili sličnog materijala, na primjer ljepila bazirana na asfaltu, treset od katrana itd.; proizvodnju vlakana i proizvoda od karbona i grafita (osim elektroda i električnih aplikacija); proizvodnju vještačkog korunda.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (ili lokalna samouprava).

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).