Usluge pripreme za štampu i objavljivanje ​

Početna 9 Djelatnost 9 18.13
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
18
Štampanje i umnožavanje snimljenih zapisa
18.1
Štampanje i uslužne djelatnosti povezane sa štampanjem
18.13
Usluge pripreme za štampu i objavljivanje ​

Ovaj razred uključuje:

djelatnosti unosa podataka: pripremu štamparskog oblika, podešavanje izgleda teksta, podešavanje izgleda slike, ulaznih podataka, uključujući skeniranje i prepoznavanje optičkih obilježja, elektronskog izgleda; priprema datoteka za aplikacije na raznim medijima (štampanje na papiru, CD-ROM, internet); usluge izrade štamparskih ploča, uključujući podešavanje slika i ploča (za proces običnog i ofset štampanja); pripreme cilindra: graviranje cilindra za gravuru; postupci sa pločom “sa računara na ploču” (isto tako fotopolimerske ploče); pripremu ploča i kalupa za pečate ili za štampanje; pripremu: umjetničkih radova tehničkog karaktera, kao što su litografske ploče i drveni blokovi, medija za potrebe prezentacije, npr. pozornica za projektore i ostalih oblika digitalne prezentacije, nacrta, skica, uzoraka itd., proizvodnju bakroreznih otisaka (za korekturu). ​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Dozvoljeno je obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Nije potrebna licenca niti odobrenje nadležnog organa.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).