Proizvodnja kancelarijskog materijala od papira ​

Početna 9 Djelatnost 9 17.23
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
17
Proizvodnja papira i proizvoda od papira
17.2
Proizvodnja proizvoda od papira i kartona
17.23
Proizvodnja kancelarijskog materijala od papira ​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju papira za štampanje i pisanje, gotovog za upotrebu; proizvodnju papira za računarsko štampanje, gotovog za upotrebu; proizvodnju samokopirajućeg papira, gotovog za upotrebu; proizvodnju matrica za umnožavanje i karbon papira, gotovog za upotrebu; proizvodnju gumiranog i ljepljivog papira, gotovog za upotrebu; proizvodnju koverata i dopisnica; proizvodnju školskog i kancelarijskog pribora za pisanje (bilježnica, registratora, računovodstvenih knjiga, poslovnih obrazaca itd.), kada štampana informacija nije glavna karakteristika; proizvodnju kutija, kesica i notesa i sličnih proizvoda koji kao dodatak imaju neki od sortimenata konfekcije od papira​.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (ili lokalna samouprava).

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).