Proizvodnja gotovih tekstilnih proizvoda, osim odjeće ​

Početna 9 Djelatnost 9 13.92
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
13
Proizvodnja tekstila
13.9
Proizvodnja ostalog tekstila
13.92
Proizvodnja gotovih tekstilnih proizvoda, osim odjeće ​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju gotovih proizvoda od bilo kog tekstilnog materijala, uključujući i proizvode od pletenih ili kukičanih tkanina: ćebad, napravljena od svih vrsta materijala, uključujući i ćebad za putovanja, posteljina, stono, toaletno i kuhinjsko platneno rublje, pokrivači, jorgani, jastuci, jastučići, vreće za spavanje itd; proizvodnju gotovih proizvoda za opremanje, kao što su: zavjese, zastori, roletne, prekrivači za krevet, navlake za namještaj ili mašine itd., cerade, šatori, proizvodi za kampovanje, jedra, zaštitnici za sunce, prekrivači za automobile, mašine i namještaj itd., zastave, barjaci, zastavice itd., krpe za prašinu, krpe za sudove i slični proizvodi, pojasevi za spasavanje, padobrani itd; proizvodnju dijelova od tekstila za električnu ćebad; ​proizvodnju ručno tkanih tapiserija.

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Moguće je registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Dozvoljeno je obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (ili lokalna samouprava).

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).