Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca

Početna 9 Djelatnost 9 10.20
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
C
Prerađivačka industrija
10
Proizvodnja prehrambenih proizvoda
10.2
Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca
10.20
Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca

Ovaj razred uključuje:

​preradu i konzervisanje ribe, ljuskara i mekušaca: zamrzavanje, duboko zamrzavanje, sušenje, kuvanje, dimljenje, soljenje, potapanje u salamuru, stavljanje u konzerve itd.; proizvodnju proizvoda od ribe, ljuskara i mekušaca: ribljih fileta, riblje ikre, kavijara, zamjene kavijara itd.; proizvodnju ribljih jela za ljudsku upotrebu ili kao hrane za životinje; proizvodnju nejestivog brašna, iscijeđenog soka od ribe i ostalih vodenih životinja za ljudsku upotrebu; djelatnosti na brodovima koji se bave isključivo preradom i konzervisanjem ribe; preradu morskih trava. ​​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.

Zanatska djelatnost

Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.

Poslovni prostor

Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske i Ministarstvo za prostorno uređenje Republike Srpske (ili lokalna samouprava).

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).