Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca
C
Prerađivačka industrija
10
Proizvodnja prehrambenih proizvoda
10.2
Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca
10.20
Prerada i konzervisanje ribe, ljuškara i mekušaca
Ovaj razred uključuje:
preradu i konzervisanje ribe, ljuskara i mekušaca: zamrzavanje, duboko zamrzavanje, sušenje, kuvanje, dimljenje, soljenje, potapanje u salamuru, stavljanje u konzerve itd.; proizvodnju proizvoda od ribe, ljuskara i mekušaca: ribljih fileta, riblje ikre, kavijara, zamjene kavijara itd.; proizvodnju ribljih jela za ljudsku upotrebu ili kao hrane za životinje; proizvodnju nejestivog brašna, iscijeđenog soka od ribe i ostalih vodenih životinja za ljudsku upotrebu; djelatnosti na brodovima koji se bave isključivo preradom i konzervisanjem ribe; preradu morskih trava.
Oblik registracije
Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću ili akcionarsko društvo.
Zanatska djelatnost
Nije moguće registrovati ovu djelatnost kao zanatsku.
Poslovni prostor
Obavezno je imati ili iznajmljivati poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.
Obavljanje iz stambenog objekta
Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.
Sezonski rad
Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku
Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa
Potrebno je odobrenje koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske i Ministarstvo za prostorno uređenje Republike Srpske (ili lokalna samouprava).
Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).