Sječa drveta ​​

Početna 9 Djelatnost 9 02.20
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
A
Poljoprivreda, Šumarstvo i Ribolov
02
Šumarstvo i sječa drveta
02.2
Sječa drveta
02.20
Sječa drveta ​​

Ovaj razred uključuje:

proizvodnju trupaca za potrebe industrije koja se zasniva na šumarstvu; proizvodnju trupaca koja se koriste u neobrađenom obliku kao što su: jamska oblovina, TT stubovi, kolci i motke; prikupljanje i proizvodnju drveta za potrebe proizvodnje energije; prikupljanje i proizvodnju šumskih otpadaka, nastalih od rušenja drveća, za potrebe proizvodnje energije; proizvodnju drvenog uglja u šumi (na tradicionalan način).​

Oblik registracije

Djelatnost je moguće registrovati kao preduzetničku djelatnost, društvo sa ograničenom odgovornošću, akcionarsko društvo ili porodično poljoprivredno gazdinstvo.

Zanatska djelatnost

Moguće je registrovati ovu djelatnost kao zanatsku samo u slučaju poslova prikupljanja i proizvodnje drveta za potrebe proizvodnje energije, prikupljanja i proizvodnje šumskih otpadaka i proizvodnje uglja na tradicionalni način.

Poslovni prostor

Nije obavezan poslovni prostor za obavljanje ove djelatnosti.

Obavljanje iz stambenog objekta

Nje dozvoljeno obavljati djelatnost u stambenom prostoru.

Sezonski rad

Nije moguće obavljati ovu djelatnost kao sezonsku

Licenca za registraciju i obavljanje djelatnosti ili odobrenje nadležnog organa

Potrebno je odobrenje koje izdaju Šume Republike Srpske.

Poslovne knjige se u slučaju društva sa ograničenom odgovornošću i akcionarskog društva trebaju voditi po sistemu dvojnog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga DOO). U slučaju preduzetničke djelatnosti i poljoprivrednog gazdinstva, poslovne knjige se mogu voditi po principu prostog knjigovodstva (vidjeti sekciju Vođenje knjiga SP).